Focussen op jezelf

Je aandacht bij jezelf houden is best moeilijk. Het wordt egoïstisch gevonden. En als je gevoelig bent, heb je sowieso al constant de neiging om met je omgeving bezig te zijn. Er is zoveel te voelen. Maar als het niet goed met je gaat dan is het belangrijk dat je kunt schakelen van buiten naar binnen. De antwoorden over jouw eigen leven liggen namelijk in jezelf.

In de wereld om jou heen is genoeg om je mee bezig te houden. Dichtbij, is die vriendin die in een relatiecrisis zit of die collega die alleen maar over zichzelf vertelt. En wat verder weg, die hartverscheurende docu over hoe wreed mensen met onze aarde omgaan. Zo graag zou jij daar verandering in willen brengen. Omdat je de ander wilt helpen of om zelf minder last of schuldgevoel te ervaren.

Natuurlijk kun je een luisterend oor zijn en tips geven aan die vriendin of collega. Maar doe je dat ook bij jezelf? Vraag jij je weleens af wat jij kunt betekenen voor de rest van de wereld? Voelt het dan als onbegonnen werk om als eenling iets positiefs bij te kunnen dragen? Jij bent niet de enige die dit zo ervaart. Het antwoord op deze vragen is niet zo moeilijk. Jouw bijdrage hieraan hoeft niet in groepsverband of als activist te zijn om meer te bereiken. Je kan beginnen met jezelf. Door je eigen missie te gaan volgen. Elk mens op deze aarde dat begint te leven vanuit hart en ziel, brengt een stukje licht naar zijn omgeving. En dat is hard nodig!


Realiseer en voel: jezelf helen, heelt de aarde.


Lichtkracht levenscoach Martine