Het waarom van klachten en problemen

Ik heb hoofdpijn > paracetamol

Ik ben depressief > anti-depressiva

Ik ben druk > ritalin

Ik ben bang > vermijden waarvoor je bang bent

Ik ben boos > dat komt door een andere persoon of situatie

Ik heb buikpijn > dan eet ik dat product vervolgens niet meer

Dit is hoe er door veel mensen wordt omgegaan met klachten en problemen. Symptoombestrijding, vermijden, de schuld bij een ander neerleggen, slachtoffer zijn. En als er wel verder over wordt nagedacht, dan denkt men dat alleen de dokter weet wat er aan de hand is en waardoor het komt. Of de dokter wordt liever gemeden want misschien praat hij je iets aan, wat je helemaal niet zo ervaart of vinden anderen je raar omdat je dan een label hebt gekregen.

Als je zelf niet op zoek gaat naar de oorzaak, niet de WAAROM (heb ik hier last van) vraag stelt en het antwoord in handen legt van een ander dan wordt je op het gebied van heling en groei afhankelijk van die ander. Of doe je alleen aan symptoombestrijding. En dat is niet nodig. Vooral niet als je een computer met internet thuis hebt staan. Er zijn genoeg (online) boeken en websites te vinden met de juiste informatie over jouw klachten.

Wat een hele goede manier is om klachten te kunnen begrijpen is door ze op te zoeken door middel van de chakra's. De zeven chakra's van ons energielichaam leggen namelijk een verband uit tussen de fysieke, mentale, emotionele en spirituele lichamen van een persoon.

Bovenstaande klachten (hoofdpijn, depressief, druk enz) kun je dus interpreteren als boodschappers van dieperliggende problemen. Het lichaam geeft een signaal af lichamelijk (bijv. buikpijn), emotioneel (bijv. boosheid) en/of mentaal (bijv. vechten of vluchten) dat je met je aandacht naar binnen moet gaan. Waarschijnlijk is er dan werk aan de winkel: veranderen, accepteren en / of opruimen.

Als je bij hoofdpijn alleen maar een paracetamol tegen de pijn neemt en verder geen aandacht aan de oorzaak besteedt, kun je daar veel vaker last van krijgen. Of er komen nog meer klachten bij. Neem bijvoorbeeld de klacht stress. Langdurige stress wordt overspannenheid en uiteindelijk is chronische overspannenheid een burn-out of depressie geworden.

Mogelijke oorzaken van lichamelijke, mentale en emotionele klachten zouden kunnen zijn:

Je doet niet wat bij je past

Je luistert niet naar je lichaam en intuïtie

Je hebt belemmerende overtuigingen

Je voelt je niet veilig op aarde

Je draagt ballast met je mee uit je verleden of vorige levens

Je bent gevoeliger dan de gemiddelde mens

Je wilt wel, maar je snapt niet met welk doel jij en/ of de mens op aarde is

Je houdt van iedereen behalve jezelf

Realiseer je dat alleen jij verantwoordelijk bent voor jezelf ongeacht wat een dokter tegen je zegt. Als voor jou de oorzaak en oplossing anders voelt, ga dan op onderzoek uit, net zolang totdat jij er wijzer en beter van wordt. Met alle mogelijkheden die ieder mens tegenwoordig heeft om aan de juiste informatie te komen is er geen excuus meer om geen actie te ondernemen.

En als je daar hulp bij zoekt dan ben je bij mij aan het juiste adres!

Lichtkracht levenscoach Martine