Een donkere sluier over je heen of mist in je hoofd


De periodes dat ik mist in mijn hoofd ervaarde of een donker sluier over mij heen voelde kon ik niet verklaren waarom ik ze ervaarde. Het voelde alsof ik nooit echt goed wakker werd 's ochtends, ik was niet scherp, vergat soms dingen, de wereld zag er niet zo kleurrijk meer uit, alsof er een zwaarte op mijn schouders lag.


Als ik erop terugkijk weet ik nu dat ik ver van mijzelf verwijderd was. Ik leefde in mijn hoofd. Ik heb deze periodes verschillende keren in mijn leven gehad. Voornamelijk tijdens situaties die niet goed voor mij waren. Denk dan bijvoorbeeld aan een werkgever die je niet op waarde schat terwijl je goed werk aflevert. Een relatie waarin je van alles probeert om je er positief doorheen te slaan. Je constant anders voordoen, dan wie je echt bent. Wat voor mij zo destructief was, was het feit dat ik altijd dacht dat het nog wel erger kon. Ik was hard voor mijzelf en vond dat ik niet mocht zeuren. Er zijn ergere situaties in het leven, dacht ik, dus maakte ik er het beste van. Achteraf gezien werd het op deze manier alleen maar erger.


Mist of een sluier is een heel duidelijk signaal dat het niet goed gaat met je. Dat je iets aan het doen bent en je je daarin niet gewaardeerd, erkend of gezien voelt. Maar toch neem je genoegen met deze situaties, de mensen om je heen, je leven zoals het is. Je offert je misschien zelfs wel op, als werknemer, partner, vriend(in), kind. Maar nu geeft je lichaam aan dat deze manier van leven niet bij je past, dat het je energie kost in plaats van opbrengt.  


Doordat je heel hard je best aan het doen bent om zoveel mogelijk je werk, relaties of gezin draaiende te houden, leef je vanuit je hoofd. Dat doe je omdat je op alles probeert in te spelen, grip te houden, te begrijpen, te pleasen, zodat het misschien leuker wordt. Maar als het dan echt niet meer de positieve kant op te duwen valt, wordt het dus mistig in je hoofd of ervaar je die donkere sluier over je heen.  


Herken jij jezelf in de bovenstaande situatie en wil je hier graag verandering in? Laat het mij weten, stuur een appje of mail naar 06 30932086 of levenvanuitlichtkracht@gmail.com