Het volgen van jouw eigen levenspad zodat je echt gelukkig kunt zijn

Hoezeer we ook op elkaar lijken, toch heeft iedereen zijn eigen pad te bewandelen om gelukkig te kunnen zijn. Maar hoe weet je of je daar op dit moment mee bezig bent? Eigenlijk is dat niet zo moeilijk vast te stellen, namelijk als jij je goed en vredig voelt. En als je liefde en vreugde ervaart in het leven.

Waarom lukt het vaak niet, om ons gelukkig te voelen?

De focus ligt in het begin van je leven vaak op doelen behalen, zoals een opleiding, een baan, een relatie, een auto en een huis. We hebben dan nog geluk gekoppeld aan bezit en materie.

In het kort komt het erop neer dat we niet meer weten en ook niet geleerd krijgen, wie of wat bepaald of we ons op ons bedoelde levenspad bevinden.

Dat komt omdat een mens een paar jaar na de geboorte vergeet, voor welke levenslessen hij of zij gekomen is (uitzonderingen daar gelaten). Je vergeet het, doordat je totaal met andere dingen bezig bent. In eerste instantie ben je als kind bezig om gewend te raken aan je lichaam en je omgeving. Vervolgens pas je je aan, aan de regels van de volwassenen om je heen, om je zo gezien en gewaardeerd te voelen. Als puber is het leven ook niet makkelijk, want dan gieren de hormonen door je lijf en zit je met je hoofd in de studieboeken of bij vrienden, sporten en uitgaan. Daarna doe je vervolgopleidingen en creëer je misschien al huisje, boompje, beestje.

Zoals je misschien in de vorige blogs gelezen hebt was het voor mij al vrij snel duidelijk dat ik niet paste in het vooruit gestippelde pad wat mij geadviseerd werd. Dat zorgde bij mij voor enorme twijfels en de vraag: wat doe ik hier (op aarde) nu eigenlijk? Waar ik dan wel gelukkig door zou worden wist ik niet meer. Ik was constant op zoek naar antwoorden en voelde mij hierdoor erg onrustig.

Er gingen dan ook behoorlijk wat jaren overheen voordat de puzzelstukjes in elkaar vielen en ik je daardoor het volgende advies kan geven:

Als je echt wilt weten waar je blijvend gelukkig van wordt, dan doe je dat door te gaan verbinden met je ziel. Die weet nog wel wat jouw opdracht is in dit leven en ondersteunt je bijvoorbeeld bij het maken van de juiste keuzes. Zorg er wel eerst voor dat je fysiek, mentaal en emotioneel in balans bent zodat je kunt luisteren naar je intuïtie (de stem van je ziel). De boodschappen die je doorkrijgt van je intuïtie zijn namelijk fluisteringen. Deze kunnen gemakkelijk overstemd raken door pijn, piekeren en de prikkelende maatschappij.

Lichamelijke en mentale klachten zijn ook aanwijzingen maar dan wel met terugwerkende kracht, om over jezelf te leren en dus weer op je eigen pad verder te komen in je leven. Je intuïtie is er juist om je te helpen in het hier en nu, met als doel liefde en vreugde oftewel gelukkig zijn. Hierdoor volg je direct jouw levenspad en begrijp je jouw levenslessen. Je ervaart minder tegenslagen en op deze manier kun je een gelukkig leven leiden.

Hoe ziet dit er praktisch gezien uit? Dat weet alleen jij. Elke opleiding, baan, woonplaats, relatie of gebeurtenis die jij kiest vanuit je intuïtie, kan jou wat leren. Zolang je dit maar blijft voelen en ervaren.

Als je wilt weten welke levenslessen voor jou in dit leven van toepassing zijn, dan raad ik je aan het boek: ‘Maak je hemel op aarde’, je ziel wijst de weg, van William Gijsen te lezen.

Lichtkracht levenscoach Martine