'Hier zijn' met een reden

Vaak voelen we ons slachtoffer van het verleden. Vooral onze jeugd voelt alsof wij daar zelf nooit voor gekozen zouden hebben. Maar stel, dat dit juist wel de bedoeling was, van alles wat we tot nu toe meegemaakt hebben. Dat elke lastige situatie en nare ervaring er één was, om van te leren. Dat we zelfs onze eigen geboortefamilie uitgekozen hebben. Dit is erg belangrijk om te realiseren als we ons zwaar depri voelen. Juist het loskomen uit de vastzittende energie van de geboortefamilie zorgt ervoor dat we inzichten en heling krijgen en in ons eigen lichtkracht terug kunnen komen.

Hieronder volgt een stukje uit een channeling met Jeshua van de website van Pamela Kribbe die over dit onderwerp gaat. Hier haalde ik mooie inzichten uit en kracht in de moeilijkere tijden. (En nog steeds lees ik het regelmatig).


‘Als zij (lichtwerkers) echter als kind worden geboren en opgroeien, komen zij precies dezelfde dilemma’s en verwarringen tegen als elk ander kind. Op een zekere manier ervaren zij die verwarring nog sterker en dieper. Omdat zij namelijk veel van de energie van Thuis in zich meedragen, botsen zij (innerlijk) frontaal met geblokkeerde energiepatronen in hun omgeving en dit raakt hen diep. De gang van de lichtwerker naar die plekken van duisternis of dwaling gaat dus gepaard met een zeker risico. Het is een gevaarlijke missie. Vergeet niet waarom ik jullie dappere strijders noem, het is daarom. Jullie geboorte hier is als een landing in een onherbergzaam landschap met alleen jezelf, je eigen innerlijke weten, als bagage. Er is weinig resonantie met de omgeving, weinig herkenning en bevestiging van wie jij bent. Als lichtwerker zoek je juist het vreemde op. Als lichtwerker ben je een pionier die iets wil ombuigen, iets wil veranderen, en je bent steeds de eerste die dat doet in die omgeving. Je ontmoet dus juist niet je gelijkgestemden. En dat doet pijn, dat is hard voor een menselijke ziel. Als spirituele entiteit heb je dit bewust gekozen maar als aards mens, als kind kan dat je heel rauw op je lever vallen. Daarom vraag ik jullie die pijn te voelen en te herkennen in jezelf, want alleen op die manier kun je ermee werken en er los van komen. Het is de pijn van het kind dat thuisloos is en steeds maar geen bevestiging vindt van zijn eigenheid. Het kind is vreemd in die omgeving. Lichtwerkers ervaren dat dus nog sterker omdat zij in hogere mate anders zijn en bovendien juist een omgeving opzoeken waar dit anders zijn niet gezien of moeilijk geaccepteerd wordt. De hele reis van het kind naar volwassenheid en zelfs naar de ouderdom, kun je beschouwen als een uitdaging om je eigen oorspronkelijke licht weer terug te vinden. De uitdaging is om weer helemaal vanuit jezelf te gaan weten en voelen: dit ben ik, en dit kom ik hier brengen. Dit geldt in heel sterke mate juist voor lichtwerkers. Het is primair hun opdracht om zichzelf te worden. Daarmee vervullen zij hun missie. Het is niet jouw opdracht om de wereld te verbeteren. Het is jouw opdracht om jezelf te vinden. En ja, de wereld zal daar beter van worden, want je licht zal dan schijnen op een natuurlijke en vanzelfsprekende manier. Maar je hoeft daar niet voor te werken, het gebeurt gewoon. Het ware werk zit in het loslaten van al die stukjes egoparadigma (angst, illusie) die je zo diep hebt geabsorbeerd als kind, in de eerste drie maanden en daarna. Dit loslaten is een intens zware opdracht. Ik wil jullie daarmee niet ontmoedigen. Ik wil jullie eerder bijbrengen dat jullie heel veel respect voor jezelf kunnen hebben en dat jullie de dapperste krijgers zijn die ik ken. De uitdaging waar het om draait is werkelijk alles uit jezelf te halen in een omgeving die je niet eigen is. Dit is het werk van de pionier, degene die een weg baant voor een nieuw bewustzijn hier op aarde.’

De hele channeling lezen kan op: http://pamela.jeshua.net/


Op het moment dat de bovenstaande tekst met jou resoneert, heb je er toch al een stuk leven opzitten met de nodige ups en downs. Deze heb je waarschijnlijk nog niet verwerkt en op de juiste (bij jou horende) manier omgebogen naar inzichten. Dit kun je alsnog met mij doen!

Ik hoor graag van jou, door middel van een mailtje naar levenvanuitlichtkracht@gmail.com of een appje of belletje naar 06-30932086 voor een afspraak!

Liefs, Lichtkracht Levenscoach Martine