Praten als helende factor

Als wij met z'n allen met elkaar in contact blijven, praten, face to face, dus niet via mobiel of laptop, dan kunnen we elkaar helpen. Soms zonder dat je het weet. Je hoeft helemaal niet de persoon goed te kennen om iemand te kunnen helpen. Het feit dat je al luistert en aandacht geeft aan de ander, kan al van grote betekenis zijn.

Vechten of vluchten is OVERleven

Alles wat wij alleen maar vanuit ons hoofd doen om ons beter proberen te voelen is een overlevingsstrategie. Het brein wil namelijk bewegen, het wil actie. In het geval van een stress-situatie activeert het oude deel van het brein vechten of vluchten.

Veranderen en weerstand

Hoe komt het toch dat als wij weten dat wij moeten veranderen om gezonder te leven tegelijkertijd allerlei argumenten aanvoeren om dit niet te hoeven doen?

Soms zou ik mij zo anders willen voelen....

Wist je dat dit verschillende oorzaken kan hebben?

Eerste hulp bij....

Piekeren, oplopende frustraties, spanning in je lijf, overprikkeling, herhalende gedachten, vastlopen, onrust, discussies, of als je het gewoon ff niet meer weet.

Een donkere sluier over je heen of mist in je hoofd

Tijdens deze periodes voelde het voor mij alsof ik nooit echt goed wakker werd 's ochtends, ik was niet scherp, vergat soms dingen, de wereld zag er niet zo kleurrijk meer uit, alsof er een zwaarte op mijn schouders lag.

Het innerlijk kind liefdevol omarmen

Het innerlijk kind kun je zien als dat stukje van jou wat uit liefde en vreugde op aarde is gekomen. Om in liefde en veiligheid op te groeien is een kind afhankelijk van zijn ouders of verzorgers.

Het volgen van jouw eigen levenspad zodat je echt gelukkig kunt zijn

Hoezeer we ook op elkaar lijken, toch heeft iedereen zijn eigen pad te bewandelen om gelukkig te kunnen zijn. Maar hoe weet je of je daar op dit moment mee bezig bent?

'Anders zijn', als de weg naar jezelf

Ik zie om mij heen veel mensen die zich ongelukkig voelen met zichzelf. En dan voornamelijk door hun uiterlijk, afkomst of geaardheid. Zij doen hun best doen om zichzelf, waar mogelijk, aan te passen aan de verwachtingen van anderen. Maar hierdoor worden zij nog ongelukkiger.

'Hier zijn' met een reden

Wat mij gerust kan stellen als ik in een diep dal zit, is dat het je uitnodigt om naar de kern van ‘het probleem’ te kijken. Het er te laten zijn, te voelen en te verwerken. Hoe moeilijk en zwaar het ook voelt. Alles is er (gelukkig) met een reden.  

Denken en intuïtie hand in hand

Alles heeft een functie, zo ook in het geval van je denken. Als het je intuitie ondersteunt wordt het samen een krachtig geheel.

Hooggevoelig zijn

Mijn eigen ervaring en kijk op hooggevoelig zijn.

Voor jezelf zorgen, begint bij de basis

Wat nogal eens wordt vergeten als we naar emotionele problemen kijken, is dat je gezondheid en leefstijl er ook aan bijdraagt.